Multiplu campion international la Karate, participant la Fit Challenge

Interviu cu Marton Alexandru

Salut Alex, sunt bucuros ca am ocazia sa realizam acest interviu. 

Spune-mi te rog unde locuiesti? 

Alex: Actualmente locuiesc în Gherla, m-am născut în Bistrița, iar la 6 ani m-am mutat în Gherla .

 

De cat timp faci sport :

Alex: În acest moment practic sport de 5 ani, in mod constant si fără pauze, cu excepția celor necesare odihnei . În general am făcut sport timp de 9 ani și jumătate.

 

Ai mai facut si alte sporturi :

Alex: Am practicat cei mai mulți ani artele marțiale, actualmente kickboxing-ul.

 

Care e preferatul tau, de ce :

Alex:  Kickbox-ul este preferatul meu,deoarece spre deosebire de artele marțiale tradiționale, mi se pare un stil mai dur și direct, plus că există posibilitatea să și participi astfel pregătit, în gale profesioniste.

 

Ai facut performanta? 

Alex: Am avut câteva realizări notabile în cadrul artelor marțiale, dintre acestea doresc să le menționez pe următoarele : Campion național la karate Kyokushin ăn anul 2009, Vicecampion International in cadrul competitiei Judgement Day de la București în anul 2010, și Vicecampion European în anul 2016 la București .

 

Unde te antrenezi :

Alex: Mă antrenez la Sala Firekick, sub egida clubului Firekick-boxing Gherla, și sub îndrumarea Maestrului Paul Florean !

 

Cu ce te ocupi :

Alex: Sunt facilitatorul comunitar al Asociației Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene, o asociație ce funcționează pe proiecte din fonduri europene.

 

Ce te-a facut sa te inscrii la Fit Challenge :

Alex:  Pe langă kickbox, pentru mine această competitie reprezintă o nouă provocare, și am dorit să iau parte la ea, să nu mai fiu doar un simplu privitor cum s-a întâmplat de-a lungul celorlalte ediții. Plus de asta, consier că am tot ce trebuie să și câștig nu doar să particip, lucru pe care mi-l doresc, desigur .

 

Care este obiectivul tau :

Alex:  Obiectivul meu în cadrul acestei ediții de Fit Challenge este acela de a pune masă musculară. Per ansamblu, doresc să arăt bine, să mă simt bine, să fiu sănătos, activ fizic, și să câștig această competiție.

 

Dupa ce iti atingi obiectivul, care va fii urmatorul pas :

Alex: Îmi doresc să folosesc în continuare toate cunoștințele acumulate la această competiție, și experiența, pentru a păstra un stil de viață sănătos, și sper eu să inspir cât mai multă lume să adere la sport,la mișcare și la un stil de viață mai sănătos.

 

De cate ori pe saptamana te antrenezi :

Alex:  Cu precădere, mă antrenez de 5 ori pe săptămână, două antrenamente .

 

Care e tipul de antrenament folosit :

Alex:  Înafara de antrenamentul de kickbox, am folosit în cea mai mare parte antrenamentele funcționale.

 

Care e tipul tau preferat de antrenament:

Alex:  Antrenamentele funcționale au devenit pentru mine favorite, deoarece puteam să îmi dezvolt musculatura, elasticitatea, reacția de viteză, explozia, etc..Toate acestea în timp ce mă și dezvoltam armonios și intram în formă pentru meciuri.

 

Cate mese ai pe zi :

Alex:  În general am 5 mese pe zi, 3 principale și 2 gustări. Sunt zile când este necesar să mai suplimentez alimentația cu o gustare, asta în funcție de obiective, iar atunci mesele zilnice devin 6 la număr, cu 3 mese principale și 3 gustări.

 

Care e una din mesele tale preferate :

Alex: Orez cu piept de pui și salată, pentru simplul fapt că este gustoasă, sățioasă, și mă simt plin de energie pentru activități.

 

Care e una din gustarile tale preferate :

Alex:  Sunt mai multe gustări care îmi plac, am să enumăr câteva : Salatele de fructe, Fresh-urile sau smoothie-urile de fructe, Smoothie de pudră proteică cu banana și apă, batoanele proteice, etc.

 

Poti sa ne dai un exemplu de antrenament?

 Alex: Plan de antrenament picioare, masă musculară :

Fandare/picior 3 X 14-18 rep / picior 

Extensii la aparat din asezat  3 X 14-18 

Genuflexiuni 6 X 14-18 rep 

Flexii/ un picior din culcat 3 X 14-18 rep/picior

Indreptari cu gantere 3 X 14-18 rep

Flexii din asezat/picior 4 X 14-18 reps  

tempo: 3 sec negativ, 1 sec pauza dupa concentric  pauza: 90 sec  

 

Tinand cont de rezultatele tale dupa o saptamana de antrenament cu Angel Rodian, cum poti explica aceasta transformare, si cum ti se par antrenamentele online

Alex: Eu sunt de părere, că pentru un începător este dificil să o iei de la 0 mai ales prin intermediul platformelor online. Însă cum este pentru cazul meu care a mai intrat într-o sală de fitness, este mai ușor și mai facil chiar aș zice. Trăim actualmente în era vitezei, și de multe ori nu avem timpul dorit la dispoziție pentru a ne sincroniza cu personal trainerii noștrii din comunitate. Astfel varianta online este foarte la îndemână.

Alex: Ți se dă un program de antrenament, așa orarul ți-l poți face singur în funcție de preferințe și disponibilitate, iar exemple de exerciții, pentru cele care nu sunt înțelese șe găsesc pe platformele online, făcând astfel totul în cel mai practic mod posibil .
Alimentația și planul de antrenament al lui Angel de pe platforma https://ro.wof-worldoffitness.com/oferta , pentru mine au dat rezultate într-un timp foarte scurt, și abia aștept să văd schimbările și rezutatele la finalul competiției. Este important să menționez că planurile de antrenament și nutriție, sunt personalizate așadar funcționează pentru mine. Din alimente și suplimente îmi iau toți nutrienții necesari pentru a crește în masă musculară, a nu mă accidenta și a avea imunitatea puternică, iar antrenamentele executate corect, dau astfel rezultatele scontate.

 

Ce sfat motivational le dai cititorilor:

Alex: Le doresc tuturor cititorilor, să prindă gustul mișcării, căci nu vor mai da înapoi. Aș putea adăuga un mic citat,care spune așa : Sportul și micarea te salvează de 3 mari vicii : Lene, obezitate și boli.

 

Ce sfat le poti da persoanelor care vor sa lucreze cu un antrenor personal online, cum sa il aleaga?
Alex: Multă lume este reticentă când vine vorba de alegerea unui antrenor personal în general, la fel este și cazul celor care doresc să lucreze cu un antrenor online . Sfatul meu pentru aceștia este să se informeze bine cu privire la persoana cu care ar dori să lucreze pe viitor, adică : Să urmărească un CV, rezultatele sale ca antrenor, poate și ca sportiv, să fie certificat, să aibă cursurile absolvite și acreditate, nu doar după ureche și să arate bine - mi se pare dificil să primești sfaturi de nutriție de la un obez, sau sfaturi și planuri de antrenament, de la o persoană care nu arată la nivelul așteptărilor.

 Alex iti multumesc frumos pentru interviu! 

 

 Vrei sa aflii cum sa slabesti sau cum sa cresti in masa musculara? 

Click aici: Platforma Online World of Fitness 

Facebook Alexandru Marton

Instagram Alexandru Marton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Please note, comments must be approved before they are published